Overgebleven materialen

Je kunt wel zeggen dat we in een wegwerp maatschappij wonen. Zo van ‘vin d’r niks meer an dus weg ermee’. Nu zijn er een heleboel bedrijven en dus ook mensen die zich dit aantrekken en die bezig zijn met hergebruiken, recyclen, upcyclen. Tof!

Ik heb altijd al iets gehad met ruwe materialen. Woonaccessoires gemaakt van bv staal of hout. Ik vind ze prachtig. In mijn huis heb ik een paar oude tafeltjes van mijn oma. Gemaakt van goed materiaal (da’s hout in deze) en kunnen dus eindeloos mee. Dat zijn schatten voor mij.

 

Goede materialen, overgebleven bv van een project of woonobject of wat dan ook. Kwaliteitsmaterialen die gewoon prima te gebruiken zijn. Zonde om weg te gooien!

By Miller is hier mede door ontstaan. We maken al langer woonobjecten voor onszelf uit overgebleven staal en hout. Toen we weer eens bij ‘onze winkel’ waren om te kijken wat voor staal er nog lag bedacht ik me dat we hiervan te gekke woonaccessoires konden maken. Ik zag ze al voor me!

En zo rol je van het ene overgebleven materiaal in het andere en zagen we kansen ze te combineren. Het leuke is dat je in principe maar een beperkte hoeveelheid materiaal hebt. Dat betekent dat we in kleine oplages werken want op=op. Geen massaproductie. Dit maakt het product uniek. Daar word je toch blij van?

Voor mij betekent het ook dat we regelmatig op pad zijn om te zoeken naar die overblijfsels. En dat er dus regelmatig nieuwe ontwerpen bedacht worden waarvan prototypes gemaakt moeten worden. Ik hou ervan.

 

Op dit moment hebben we een prototype voor een plukbloemen tas. We hebben hem al gemaakt uit leer (maar da’s wel kostbaar). Nu is er ook een uit zeil van een zeilboot. Ook weer door ons gevonden. We gaan ze op bestelling maken.

 

Er is nog zo veel te ontdekken. Er is nog zo veel te doen. We blijven zoeken naar mogelijkheden om al die kwaliteitsmaterialen te gebruiken. Handmade, overgebleven maar niet afgeschreven.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Follow us on Instagram

Follow us on Pinterest

By Miller 

e-mail:  ellenmiller@bymiller.eu

KVK  70101388

BTW-id NL001393654B63