Thuis tips

 

Het is ochtend en ik zit aan de keukentafel te schrijven. Tegenover me zit Ian. Thuiswerken. Mijn dochter is wel naar haar werk. Ze werkt een paar dagen in de week in een DIY winkel en die is gewoon open. Heel veel mensen zijn thuis en veel mensen gaan een DIY project beginnen/afmaken. Het is ongewoon druk in de winkel zegt mijn dochter….

Ik vind het een erg verwarrende tijd. Afstand (letterlijk) van elkaar houden is belangrijk en blijf thuis als het kan. Als je thuis bent en je hebt tijd over dan hoef je je niet te vervelen. Het kan fijn zijn om afleiding te zoeken.

 

In huis is van alles te doen. Je kan je kasten, in welke kamer dan ook, eens gaan uitmesten. Je kunt gaan kijken welke kleding je niet meer draagt en deze apart leggen en bv doneren. Je kunt ook eens kijken naar al die extra spullen die op zolder staan. Meubels, woon accessoires, objecten waarvan je het bestaan was vergeten. Wat kan je ermee doen?

 

Ga je woonkamer aanpakken! Ruil die koffietafel met het tafeltje van zolder. Gebruik de plantentafel die er staat en je zou zelfs al de kussens op je bank kunnen veranderen met de kussenhoezen die klaarliggen voor de lente. Dit laatste komt bij mij op omdat de zon schijnt.

In korte tijd kun je veel doen en jezelf een goed gevoel geven, want je woonkamer ziet er top uit.

 

Het veranderen van woon accessoires is ook een idee. Verplaats ze van boven naar beneden of naar je slaapkamer. Zet ze eens neer en kijk wat het met je doet. Zo geef je een nieuwe, frisse look aan iedere kamer in je huis.

 

Zet een aantal vazen, groot en klein, bij elkaar op een fijne plek in huis en zoek materiaal dat je hierin kan zetten. Denk aan droogbloemen of takken uit de tuin. Misschien heb je nog, of al, bloemetjes in je tuin staan die je kunt gebruiken (kerstroos bv).

 

Je kunt ook een boek gaan lezen. Een boek dat jij graag leest omdat het met jouw beroep te maken heeft, of hobby. Gewoon heerlijk ontspannen.

Ik ga straks met een nieuw boek beginnen over wabi-sabi. Ik vind dit een interessant onderwerp en ik wil er meer over weten.

 

Zo zijn er allerlei zaken in huis die je kunt aanpakken. Je kunt je hierop uitleven en je gedachten verzetten. We hebben allemaal al zoveel zorgen op dit moment.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    EdW (zondag, 11 april 2021 12:58)

    Wabi Sabi....van Tomás Navarro?

  • #2

    Ellen Miller (zondag, 11 april 2021 13:18)

    Nee, dit boek is van Julie Pointer Adams...

Follow us on Instagram

Follow us on Pinterest

By Miller 

e-mail:  ellenmiller@bymiller.eu

KVK  70101388

BTW-id NL001393654B63